Elf jaar geleden bouwde Erwin Matthezing uit Assen een nieuwe stal met de complete stalinrichting van DSD. ‘Toen vroeg ik nog verschillende bedrijven om een offerte’, vertelt de melkveehouder met 190 koeien. ‘Inmiddels niet meer. Na elf jaar zit alle inrichting er nog strak en vast in en is de boxbedekking nog puntgaaf.

De prijs-kwaliteit verhouding bij DSD is goed. Toen we twee jaar geleden wilden investeren in ventilatoren wist ik meteen waar ik ze wilde kopen.’

Geen jongvee, hoge productie

Jongvee heeft Erwin al negen jaar niet meer. ‘Alle koeien die ik melk zijn aangekocht’, vertelt de melkveehouder die sinds 2018 met robots melkt en een gemiddelde productie realiseert rond 11.000 liter melk per koe. ‘De stijging in productie die we de laatste jaren hebben gehaald is ook te danken aan het koecomfort in de stal.’ Ruime Ster-boxen, dikke Innova-matten, een koeborstel, ventilatie.

‘Nee ik kan me eigenlijk niet bedenken wat we meer zouden kunnen doen om het de koe naar de zin te maken.’ Ook de huisvesting van de droge koeien heeft hij verbeterd, en de separatieruimte in inmiddels voorzien van nieuwe stalinrichting, ook weer met behulp van DSD stalinrichting.

‘DSD heeft een eigen montageteam, ze komen afspraken na en hanteren een strakke planning. Bovenal hebben ze goed, duurzaam materiaal. Daar hou ik van.’

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.