Het hoge comfort van de diepstrooisel ligbox zorgt dat de koe veel ligt

Strooisel als stalbodemdekking is zo mogelijk de oudste vorm van dieren houden. De diepstrooiselligbox is aangepast aan de nieuwste standaard voor dierwelzijn en comfort en kan gecombineerd worden met verschillende typen ligboxvulling.

Het hoge comfort van de diepstrooisel ligbox zorgt dat de koe veel ligt, wat haar gezondheid, welzijn en melkproductie ten goede komt. DSD biedt stalinrichting om de diepstrooiselbox zo praktisch mogelijk te maken voor de melkveehouder.

De diepstrooiselbox met DSD

De diepstrooiselbox staat bekend als een ligbox van zeer hoge kwaliteit. Het biedt een aangenaam en zacht bed wat zich vormt naar de koe en zorgt voor een zachte landing als de koe gaat liggen.

De diepstrooisel stalinrichting van DSD is zo samengesteld dat de ligbox goed te reinigen is, er zo veel mogelijk strooisel in de ligbox blijft en de koe gemakkelijk in de box kan gaan liggen. Hiermee kan de diepstrooiselbox economisch voordeliger worden en kan de stal worden geüpgraded voor de moderne grote melkkoe.

Zware achterrand

De diepstrooiselbox staat bekend als een ligbox van zeer hoge kwaliteit. Het biedt een aangenaam en zacht bed wat zich vormt naar de koe en zorgt voor een zachte landing als de koe gaat liggen.

De diepstrooisel stalinrichting van DSD is zo samengesteld dat de ligbox goed te reinigen is, er zo veel mogelijk strooisel in de ligbox blijft en de koe gemakkelijk in de box kan gaan liggen. Hiermee kan de diepstrooiselbox economisch voordeliger worden en kan de stal worden geüpgraded voor de moderne grote melkkoe.

Keerbuis

Een andere optie om het strooisel in de ligbox te houden is de keerbuis, welke in duurzaam tyleen of verzinkt staal uitgevoerd kan worden. De ronde buis voorkomt uitglijden.

Golfschoftboom

De golfschoftboom is de perfecte, gemakkelijke manier om een oudere ligboxenstal aan te passen aan de moderne, grote koe. De vorm van de golfschoftboom zorgt dat grote koeien ongeforceerd kunnen gaan liggen.

Knieboom

De knieboom bepaalt hoe ver de koe naar voren kan gaan liggen. Op een te kort ligbed kan ze niet lekker liggen, met een te lang ligbed zal de koe in de box mesten. De soepele tyleen kniebuis biedt de mogelijkheid om een voorpoot uit te strekken. Voor diepstrooiselligboxen wordt de knieboom verhoogd bevestigd op een houten plank.

DSD stalinrichting in uw diepstrooiselboxen

Renovatie op maat is mogelijk voor elke stal met DSD stalinrichting. Afhankelijk van uw wensen kunnen we met kleine aanpassingen het koecomfort al sterk verhogen, of een grote renovatie uitvoeren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren