Diervriendelijkheid, arbeidsbesparing en duurzaamheid

Mestgangen die regelmatig worden gereinigd helpen de ziektedruk te verminderen en verhogen het dierwelzijn en de arbeidsefficiëntie. Klauw- en beengebreken zijn nog veelvuldig reden tot vroegtijdige afvoer van melkkoeien.

Verbeterde klauw- en beengezondheid

Op schone en droge vloeren bewegen uw ‘topsportsters’ veel beter. Koeien hoeven minder behoedzaam te lopen en glijden minder vaak uit. Het resultaat is verbeterde klauw- en beengezondheid. DSD mestschuiven zorgen voor schone roosters; goed voor schone, gezonde koeien.

DSD Mestverwerking is dealer van Buschmann mestmixers en systemen. Voor elke mestput is er een mixer nodig om de mest homogeen te houden en zo een hoogwaardige bemesting mogelijk te maken. DSD mixers zijn onderhoudsarm/-vrij en zijn zowel in trekker- als in elektrische uitvoering te verkrijgen.

Het Smart Slurry Aeration System (SSAS) is een systeem waarbij de mest in de opslagruimte periodiek per dag wordt belucht. Dit gebeurt via een PVC leidingencircuit, gemonteerd op de bodem van de mestopslag. Dit resulteert in homogene mest, arbeidsbesparing op mixen, preventie van gasvorming en verlaging van bouwkosten.

DSD: Desirable Solutions for Dairy

Mestschuiven

Op schone en droge vloeren bewegen uw ‘topsporters’ veel beter. Koeien hoeven minder behoedzaam te lopen en glijden minder vaak uit. Het resultaat is verbeterde klauw- en beengezondheid.

Mestschuifaandrijving

Mestgangen die regelmatig worden gereinigd helpen ziektedruk te verminderen en verhogen dierwelzijn en arbeidsefficiëntie. Wij bieden krachtige aandrijvingssystemen passend bij uw stal.

Mestmixers

Voor elke mestput is er een mixer nodig om de mest homogeen te houden en zo een goed product op de landerijen te kunnen brengen. Wij hebben voor uw put de juiste mixer.

SSAS mestbeluchten

Het Smart Slurry Aeration System (SSAS) is een systeem waarbij de mest in de opslagruimte periodiek per dag wordt belucht. Geen mestmixen meer, geen trekker nodig!

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.