Robuust, praktisch en gemakkelijk in gebruik

De standaard kalvereenlingboxen zijn uitgevoerd met een volledig gegalvaniseerd stalen raamwerk met kunststof panelen. Robuust, praktisch en gemakkelijk in gebruik.

De standaard kalvereenlingbox heeft een verstelbare spijlopening, een verwijderbare stro-kering en is uitgevoerd met een open bovenzijde. De vloer bestaat uit een kunststof noppenbodem, welke lichtelijk bol gemonteerd is. Dit zorgt ervoor dat vloeistof makkelijk via de zijkant kan afvloeien, het stroverbruik is hierdoor minimaal. De voorzijde is zowel links als rechts te openen en heeft een dubbele emmerbeugel.

Meerdere versies

De Standaard kalverbox is ook leverbaar in een Dubbel versie, 3-delige en 4-delige versies. Deze modellen worden geleverd met wielen en lepelhouders voor de heftruck.

Specificaties

De kalverboxen zijn eenvoudig uit te breiden met diverse opties:

 • 2 soorten daken:
  • Scharnierdak; welke in 3 standen kan worden gefixeerd
  • Schuifdak; om inregenen te voorkomen
 • Vastzethek
 • Handgrepen zodat de kalvereenlingbox kruibaar wordt.
 • Beugels voor speenemmers
 • Dolly
 • Afmetingen:  130(l) x 90(b) x 106(h) cm
 • Hoogte vanaf de grond gemeten: 125cm

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden klanten vertellen

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan."

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren