Stalverlichting

Wanneer we het hebben over de optimalisatie van uw melkveestal, is het belang van de juiste verlichting niet te onderschatten. Licht heeft een aanzienlijke impact op het welzijn, de productiviteit en zelfs de gezondheid van uw koeien.

Bij DSD Stalinrichting begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om met hoogwaardige verlichtingsoplossingen de ideale omgeving te creëren voor uw vee.

Wilt u advies om zo te zien hoe u met goede verlichting het optimale uit uw stal kunt halen? Vraag dan direct een vrijblijvend gratis lichtplan bij ons aan. Zo kunt u in 1 oogopslag zien wat voor u de beste oplossing is.

stalrenovatie verlichting

Agriled 3

Speciaal ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, specifiek voor de stalomgeving droogvee, separatieruimten, lagere stallen en werkverlichting. Het LED armatuur behaalt ca. 20.000 lumen. Daarnaast is het lichtniveau van gelijkmatig verdeeld op vloerniveau. Met een Lumen/Watt verdeling van 153 Lm/W is de lamp efficiënt én energiezuinig.

 • Garantie van 5 jaar
 • Lichtkleur 4000K
 • Dimbaar
 • Optioneel leverbaar met standaard rood geïntegreerd LED licht

In combinatie met de AgriBox Pro kiest u voor een intelligent lichtsysteem, volledig automatisch gestuurd.

Agriled 3 mini

De Agriled 3 mini kan in vele ruimtes toegepast worden, maar is bijzonder geschikt om 1-op-1 oude, energieslurpende TL-armaturen in rundveestallen te vervangen.

Deze mini variant komt ook goed tot zijn recht in lage stallen, kalverstallen, melkputten en wachtruimten ( < 3.00 meter) waar de Agriled 3 armaturen minder geschikt zijn.

 • Garantie van 5 jaar
 • Lichtkleur 4000K
 • Dimbaar
 • Optioneel leverbaar met standaard rood geïntegreerd LED licht

In combinatie met de AgriBox Pro kiest u voor een intelligent lichtsysteem, volledig automatisch gestuurd.

Agriled 3 PRO

Speciaal ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, specifiek voor de stalomgeving van melkvee. Het LED armatuur behaalt ca. 36.000 lumen. Daarnaast is het lichtniveau van 150-200 lux gelijkmatig verdeeld op vloerniveau. Met een Lumen/Watt verdeling van 156 Lm/W is de lamp efficiënt én energiezuinig.

 • Garantie van 5 jaar
 • Lichtkleur 4000K
 • Dimbaar
 • Optioneel leverbaar met standaard rood geïntegreerd LED licht

In combinatie met de AgriBox Pro kiest u voor een intelligent lichtsysteem, volledig automatisch gestuurd.

Agriled Eco

Armatuur wat speciaal ontwikkeld is voor de algemene lichtbehoefte in de stal. Een instapmodel, met dezelfde doorontwikkelde LED technologie in de armaturen, inclusief goede lichtverspreiding en gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

 • Garantie van 3 jaar
 • Bijna 20.000 lumen
 • Lumen/Watt verdeling van 153 Lm/Watt
 • Kan gemakkelijk bediend worden met standaard aan/uit schakelaars

Helaas is het niet mogelijk deze armaturen te dimmen of om deze aan te sluiten op het volledig geautomatiseerde lichtsysteem. Ook is deze armatuur enkel verkrijgbaar in wit licht.

Agribox pro

De Agribox pro  is speciaal ontwikkeld voor de Agrilight armaturen. Met de Agribox pro wordt de aansturing van uw armaturen volledig geautomatiseerd door middel van een DALI signaal (Digital Addressable Lighting Interface).  Met behulp van de digitale lichtsensor worden de armaturen bij voldoende daglicht gedimd of uitgeschakeld. Hierdoor branden de armaturen nooit onnodig. Dit draagt bij aan het beste stalklimaat en bespaard  u ook op uw energiekosten

Dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen kan de verlichting volledig naar uw wens worden ingesteld:

 • 5 groepen
 • 11 programma’s
 • Real time lichtniveau met lichtsensor
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Energiebesparend

De Agribox pro Switch maakt uw installatie compleet. Deze Switch maakt de armaturen spanningsloos voor service en onderhoudswerkzaamheden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren