Voor iedere stal en ligboxbedekking geschikt

Ligboxafscheiding die past bij uw koeien, is van groot belang voor zowel het comfort van uw koeien als efficiënt gebruik van de ruimte in uw stal. Super Comfort ligboxafscheidingen zijn geschikt voor elke ligboxbedekking en aan te passen aan elk type koe en elke stal, oud of nieuw.

De Super Comfort ligboxafscheidingen zijn speciaal ontworpen voor het comfort van uw vee. Of u nu ligboxafscheidingen zoekt voor grootvee, vaarzen of jongvee, wij hebben de perfecte oplossing voor u.

Waarom het juiste ligboxformaat van belang is

Een te klein boxdek, zal de koe tegenhouden om te gaan liggen. En als ze dan gaat liggen, zal dat op een geforceerde manier gaan. Minder liggen is nadelig voor de melkproductie. Dit wilt u dus ten alle tijden voorkomen. En idealiter ligt de koe ruim en vierkant in de ligbox.

Als boer weet u (onbewust) precies hoe een koe gaat liggen. Ze zakt door de voorknieën, waarna ze de achterpoten naar voren zet en haar lichaam laat zakken. Om op te staan leunt ze naar voren om de achterhand omhoog te brengen, waarna ze de voorpoten één voor één strekt.

De Super Comfort afscheidingen bewegen bovendien licht mee met de koe als ze deze aanraakt als ze gaat liggen, maar bewegen ook weer terug zonder te verbuigen.

De hoogte en breedte van de Super Comfort ligboxafscheidingen zijn verstelbaar. In de ligbox is er veel bewegingsvrijheid en voldoende kopruimte om het opstaan en liggen mogelijk te maken. Bij een juiste afstelling van de schoftboombuis kan de koe vierkant in de box staan.

Zeer eenvoudige montage en toepasbaar in elke stal bij elk type ligbed.

Super Comfort Ligboxafscheidingen

Super comfort ligboxafscheidingen is een zwevende ligboxafscheiding welke eenvoudig op maat te maken is voor elke stal en geschikt voor elke ligboxbedekking. Bovendien hebben we voor elk type koe, grootvee, vaars, jongvee of kalf de perfecte maatvoering voor optimaal comfort en maximale bewegingsvrijheid.

De ligboxafscheidingen worden gemaakt in onze eigen werkplaats, waar ze vervaardigd worden uit één stuk buis voor maximale veerkracht, waarna ze NEN-conform worden verzinkt.

Overzicht producten

  • Super Comfort Grootvee
  • Super Comfort Vaars
  • Super Comfort Jongvee

Schoftboom hoogte standaard tot 125cm. Dit is te verhogen tot 140cm voor diepstrooisel of dikke koe-matrassen.

Meer dan 15 jaar ervaring in het produceren én monteren!

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren