Duurzaamheid in de melkveehouderij verbeteren samen met DSD

In de hedendaagse melkveehouderij is duurzaamheid geen modewoord, maar een essentiële voorwaarde voor voortbestaan van onze sector, economie en planeet. Bij DSD Stalinrichting begrijpen we dat een duurzame benadering hand in hand gaat met efficiëntie en diervriendelijkheid. Daarom zetten ook wij ons in voor een duurzamere toekomst.

Met gepaste trots leggen we u graag uit hoe onze oplossingen die niet alleen bijdragen aan het welzijn van uw vee, maar ook aan het voortbestaan van onze sector.

Besparing van energie en grondstoffen

Energiebesparing

Verlichting is één van de makkelijkste manieren om stroom te besparen. Melkkoeien gedijen goed bij lange dagen wat voor veel stroomverlichting zorgt, met name in de winter. Het vervangen van TL door LED verlichting is dus een makkelijk bereikbare stap om duurzaamheid in de melkveehouderij te verbeteren, die zichzelf ook nog eens vliegensvlug terugverdient.

Brandstofbesparing

De trekkers en shovels op een gemiddelde melkveehouderij hebben behoorlijk wat draaiuren. Door die te kunnen verminderen kan ook worden bespaard op CO₂-uitstoot en kosten. Bijvoorbeeld door rubberen ligboxbedekking toe te passen in plaats van diepstrooisel, hoeft de trekker niet ingezet te worden voor het schoonhouden van de ligboxen. Ook door het toepassen van een mestbeluchting hoeft er geen mestmixer met de trekker meer aangedreven worden.

Waterbesparing

Koemelk moet gekoeld bewaard worden, dit kost veel energie. Door de melk voor te koelen wordt veel energie bespaard, omdat het minder energie kost om de melk te koelen wanneer het in de leidingen zit, dan wanneer het in de tank zit. Dit voorkoelen gebeurt doorgaans met vers leidingwater, wat vervolgens het riool in gaat. Doodzonde. Dit water kan ook hergebruikt worden om ontzettend veel water te besparen.

Innovatie en milieuvriendelijkheid

Diervriendelijke stalinrichting

Onze stalinrichting, zoals de Ster® ligboxafscheiding en het Aquastar Ultimate Combi waterbed, zijn ontworpen met het oog op comfort voor uw koeien. Door welzijn te verbeteren, zorgen we voor een gezondere veestapel die een langere carrière beleeft en minder afhankelijk is van medicatie, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk.

Efficiënte mestverwerking

Goede mestverwerking is cruciaal voor het behoud van een schone en gezonde leefomgeving. Onze mestverwerkingssystemen zijn ontworpen om de mest efficiënt te verwerken en te hergebruiken als natuurlijke bemesting, wat bijdraagt aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke gassen.

Innovatieve stalventilatie

Met onze stalventilatiesystemen zorgen we voor een optimaal klimaat in uw stal. Een goed geventileerde stal vermindert de uitstoot van ammoniak en zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit voor zowel vee als boer.

Bewustwording: het begin van verandering

Wij geloven dat bewustwording de eerste stap is naar verandering. Door u te informeren over de voordelen van onze duurzame producten, hopen we u te inspireren om de volgende stap te zetten in de verduurzaming van uw bedrijfsvoering.

Met meer dan vier decennia ervaring in de melkveehouderij, heeft DSD Stalinrichting zich gevestigd als een autoriteit op het gebied van stalinrichting, stalventilatie en mestverwerking. Onze expertise en kennis stellen ons in staat om u te voorzien van de meest geavanceerde en duurzame oplossingen in de markt.

Hierbij denken we graag met u mee over wat de mogelijkheden binnen uw bedrijf zijn, van een eerste slag door TL te vervangen door LED, tot een volledige renovatie van verouderde stal naar een die vooroploopt in dierwelzijn, duurzaamheid en werkgemak.

Duurzaamheid in ons eigen bedrijf

Niet alleen met onze producten willen we bijdragen aan duurzaamheid. Ook in onze eigen bedrijfsvoering proberen we zo veel mogelijk duurzaam te opereren. Van kleine gewoontes zoals het scheiden van papier en minimaliseren van wegwerpartikelen, tot toekomstbestendige investeringen in een duurzaam wagenpark en een dak vol met zonnepanelen.

Ook in onze productiehal houden we zoveel mogelijk rekening met het minimaliseren van afval en correct afvoeren van restmateriaal.

Duurzaamheid in uw melkveehouderij verbeteren? Neem contact op met DSD

Bent u klaar om de efficiëntie en duurzaamheid van uw melkveebedrijf te verbeteren? Neem contact met ons op en ontdek hoe onze producten u kunnen helpen bij het realiseren van uw duurzaamheidsdoelstellingen. Samen werken we aan een groenere toekomst voor de volgende generaties.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren

Interesse?Vraag hier snel meer info aan