Voor iedere stal en ligboxbedekking geschikt

Ligboxafscheiding die past bij uw koeien, is van groot belang voor zowel het comfort van uw koeien als efficiënt gebruik van de ruimte in uw stal. Ster® ligboxafscheidingen zijn geschikt voor elke ligboxbedekking en aan te passen aan elk type koe en elke stal, oud of nieuw.

Ster® ligboxafscheidingen onderscheiden zich door de volledig vrije kopruimte, perfecte geleiding en het feit dat er geen enkele belemmering naar voren is. Dit zorgt er voor dat de koe graag zal gaan liggen, wat het herkauwen en daarmee de melkproductie stimuleert. Koewelzijn is voor ons hét sleutelwoord!

Waarom het juiste ligboxformaat van belang is

Een te klein boxdek, zal de koe tegenhouden om te gaan liggen. En als ze dan gaat liggen, zal dat op een geforceerde manier gaan. Minder liggen is nadelig voor de melkproductie. Dit wilt u dus ten alle tijden voorkomen. En idealiter ligt de koe ruim en vierkant in de ligbox.

Als boer weet u (onbewust) precies hoe een koe gaat liggen. Ze zakt door de voorknieën, waarna ze de achterpoten naar voren zet en haar lichaam laat zakken. Om op te staan leunt ze naar voren om de achterhand omhoog te brengen, waarna ze de voorpoten één voor één strekt.

Om deze bewegingen ongehinderd te kunnen maken, is een box nodig die niet alleen ruimte biedt om te liggen, maar ook ruimte om de kop te bewegen en naar voren te bewegen. Ster® ligboxafscheidingen geleiden de koe naar voren langs de korte ribben, wat er voor zorgt dat de koe vierkant in de box zal gaan liggen, ook is de Ster® ligboxafscheiding voorzien van een schuin oplopende onderbuis die de heupgewrichten niet hindert en ook voorkomt dat de koe vast kan komen te zitten.

  • De Ster® afscheidingen bewegen bovendien licht mee met de koe als ze deze aanraakt als ze gaat liggen, maar bewegen ook weer terug zonder te verbuigen.

Ster® is de perfecte ligbox voor uw koe en stal

Ster®ke feiten voor uw ligboxenstal

Ster® ligboxafscheidingen zijn eenvoudig op maat te maken voor elke stal en geschikt voor elke ligboxbedekking. Bovendien hebben we voor elk type koe, grootvee, vaars, jongvee of kalf de perfecte maatvoering voor optimaal comfort en maximale bewegingsvrijheid.

De ligboxafscheidingen worden gemaakt in onze eigen werkplaats, waar ze vervaardigd worden uit één stuk buis voor maximale veerkracht, waarna ze NEN-conform worden verzinkt.

Overzicht Ster® producten

  • Ster® Grootvee 210, Ster® Grootvee 205, Ster® Grootvee 190
  • Ster® Vaars
  • Ster® Jongvee
  • Ster® Kalf

Past onze “standaard” maatvoering niet in uw stal of bij uw vee? Ook dan is Ster® Maatwerk geschikt voor u. Maatwerk is in onze eigen fabriek makkelijk te realiseren. Onze maatvoering is gebaseerd op de totale lengte, schoft-staartlengte, romplengte, schofthoogte, stand, breedte en ligafdruk van de koe. Daarmee kunnen we de maatvoering op elke koe aanpassen.

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren