Aquastar Ultimate Combi waterbed ligboxbedekking

Het Aquastar Ultimate Combi (AUC) waterbed is het toppunt van ligboxboxbedekking: een latex matras met een watergevuld rubberen bed wat zich perfect vormt naar de koe. Overdadige luxe? Zeker niet.

Een koe brengt haar tijd van nature het liefst zo veel mogelijk liggend door. Hoe meer een koe ligt, hoe meer ze herkauwt en des te meer melk ze kan produceren. De beste ligboxbedekking is daarmee in het belang van de koe en van u, de boer. Met het AUC waterbed zal de koe 14 tot 16 uur per dag liggen.

Wat is het AUC waterbed?

Het Aquastar Ultimate Combi waterbed biedt comfort voor koe en boer. Het bestaat uit een latex matras in folie, waarop een waterbed met rubberen toplaag wordt geplaatst. Het geheel is zo’n 7cm dik, met een uniek profiel waardoor vloeistoffen makkelijk aflopen. Optioneel kan een watergevulde knierol worden geplaatst. Het geheel wordt naadloos in de stal bevestigd.

Het rubber is ultrasterk en er is dubbelgeweven textiel in verwerkt: het rekt niet uit, vormt geen kuilen en veert altijd terug. Daarom krijgt u 15 jaar garantie op de AUC waterbedden en 6 jaar garantie op de knierol.

De voordelen van het Aquastar Ultimate Combi waterbed

Het naadloze rubberen oppervlak biedt een comfortabele bodem waar de koe graag op zal liggen. Het biedt voldoende grip, past zich aan de koe aan, is zacht voor knieën en hakken en schuurt niet. Het biedt optimale drukverdeling en perfecte doorbloeding. Blessures en kale hakken worden daarmee voorkomen.

Ook is het zeer gemakkelijk en snel schoon te maken, wat hygiënisch en efficiënt is. U zult daarom minder tijd kwijt zijn aan het schoonhouden van de ligboxen. Ook zult u aanzienlijk minder mastitis en uitliggen van de melk ervaren.

De watergevulde knierol wordt door koeien erg gewaardeerd. Het is de enige soort knierol die zich vormt naar de koe. Het formaat van de knierol kan worden aangepast aan het formaat van uw vee.

Referenties

De opties voor het AUC waterbed

De lengte van het AUC waterbed is 180cm. Afhankelijk van uw dieren kunnen de watergevulde compartimenten geleverd worden in breedtes van 110, 112,5, 115, 117,5, 120, 121,9, 125, 127, 129,5 cm.

Er kan gekozen worden voor een watergevulde knierol, of een klassieke kunststof knierol. Met toevoeging van de knierol wordt de totale lengte 205cm.

Elke stal is uniek, maar het AUC waterbed kan in vrijwel elke stal geplaatst worden. Onze experts komen graag bij u langs om te kijken wat de perfecte oplossing voor uw stal is.

null

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren