Hierom wilt u comfortabele ligboxbedekking

Wist u dat koeien gemiddeld zo’n 12 tot 14 uur per dag liggen? Een comfortabele ligbed is daarom van groot belang voor het welzijn en de productiviteit van uw koeien. Hoe aangenamer een koe ligt, hoe meer er herkauwt wordt en hoe meer er geproduceerd wordt terwijl tegelijkertijd het welzijn van de koe gewaarborgd wordt.

DSD Stalinrichting biedt diverse opties aan voor ligboxbedekking. De juiste ligboxbedekking moet in uw stal en bij uw koeien passen, maar daarnaast is het zeker zo belangrijk is dat het bij u als veehouder past.

Onze specialisten kijken graag met u mee naar de mogelijkheden, neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bezoek!

efficiënter boeren

Wij zorgen dat uw koeien lekker liggen

Een koe heeft snel genoeg door wat ze wel en niet lekker vindt liggen. Een uitnodigende ligboxbedekking, zal daarom zorgen voor volbezette rijen ligboxen. DSD biedt u verschillende mogelijkheden om aan te sluiten op uw stal en uw wensen.

Aquastar Ultimate Combi waterbed

Het AUC waterbed is het toppunt van ligboxboxbedekking: een latex matras met een watergevuld rubberen bed wat zich perfect vormt naar de koe. Bovendien door de afloop zeer eenvoudig schoon te houden.

Pacific waterbed

Het DSD Pacific waterbed is een zeer comfortabel watergevuld bed met een compartimet per koe van 1,5 cm dik. Gemaakt van vormvast kwaliteitsrubber dat vloeistoffen goed afvoert.

Diepstrooiselstal

Strooisel als stalbodemdekking is zo mogelijk de oudste vorm van dieren houden. De diepstrooiselligbox is aangepast aan de nieuwste standaard voor dierwelzijn en comfort en kan gecombineerd worden met verschillende typen ligboxvulling.

Innova koebed

Het Innova ligbed geeft alle runderen een heerlijk zacht bed. Samengesteld uit een 3,5 cm dik latexmatras met een duurzame rubber toplaag voor een bed van in totaal 4cm dik. Ook verkrijgbaar voor jongvee en kalveren.

5 sterren koebed

Dit zachte ligbed is maar liefst 5 cm dik in totaal. De opbouw uit een dik, verend latex matras en een slijtvaste rubber bovenlaag zorgen voor een blijvend veerkrachtig bed met goed ligcomfort.

T-20R Noppenmatras

Deze hoge kwaliteit rubberen mat van 20 mm dik biedt een fijn ligbed voor koeien door het unieke noppenprofiel aan de onderkant wat zorgt voor meer vering.

null

Heerlijk liggen met op maat gemaakt advies

Elke stal is anders. Daarom staan wij voor een op maat gemaakte aanpak voor elke stal. Onze ligboxspecialisten  komen graag bij u op stal samen kijken welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren

Interesse?Vraag hier snel meer info aan

    Hoog welzijn is goed voor koe en boer

    Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.