Hierom wilt u comfortabele ligboxbedekking

Een koe vreet verdeeld over de dag, zo’n tien keer. De koe vind het hierbij fijn als ze haar kop er makkelijk doorheen te steken en er voldoende ruimte is. Voor de boer is het belangrijk dat de hoekhekken, veilig, degelijk en handig in gebruik zijn.

Bovendien is het voerhek een ideale plek om individuele koeien of koppels vast te zetten voor inspectie of behandeling.

DSD biedt een volledige lijn voerhekken in afmetingen voor elk type rund. Geïnteresseerd? Onze specialisten komen vrijblijvend bij u op stal kijken.

Wij zorgen dat uw koeien lekker liggen

Een koe heeft snel genoeg door wat ze wel en niet lekker vindt liggen. Een uitnodigende ligboxbedekking, zal daarom zorgen voor volbezette rijen ligboxen. DSD biedt u verschillende mogelijkheden om aan te sluiten op uw stal en uw wensen.

Diepstrooiselstal

Strooisel als stalbodemdekking is zo mogelijk de oudste vorm van dieren houden. De diepstrooiselligbox is aangepast aan de nieuwste standaard voor dierwelzijn en comfort en kan gecombineerd worden met verschillende typen ligboxvulling.

Aquastar Ultimate Combi waterbed

Het AUC waterbed is het toppunt van ligboxboxbedekking: een latex matras met een watergevuld rubberen bed wat zich perfect vormt naar de koe. Bovendien door de afloop zeer eenvoudig schoon te houden.

Pacific waterbed

Het DSD Pacific waterbed is een zeer comfortabel watergevuld bed met een compartimet per koe van 1,5 cm dik. Gemaakt van vormvast kwaliteitsrubber dat vloeistoffen goed afvoert.

5 sterren koebed

Dit zachte ligbed is maar liefst 5 cm dik in totaal. De opbouw uit een dik, verend latex matras en een slijtvaste rubber bovenlaag zorgen voor een blijvend veerkrachtig bed met goed ligcomfort.

Innova koebed

Het Innova ligbed geeft alle runderen een heerlijk zacht bed. Samengesteld uit een 3,5 cm dik latexmatras met een duurzame rubber toplaag voor een bed van in totaal 4cm dik. Ook verkrijgbaar voor jongvee en kalveren.

T-20R Noppenmatras

Deze hoge kwaliteit rubberen mat van 20 mm dik biedt een fijn ligbed voor koeien door het unieke noppenprofiel aan de onderkant wat zorgt voor meer vering.

Heerlijk liggen met op maat gemaakt advies

Elke stal is anders. Daarom staan wij voor een op maat gemaakte aanpak voor elke stal. Onze ligboxspecialisten  komen graag bij u op stal samen kijken welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Tevreden klanten vertellen

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan."

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren
null

Interesse?Vraag hier snel meer info aan

    Hoog welzijn is goed voor koe en boer

    Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.