Stalrenovatie is goed voor koe en boer

Veel boeren hebben de wens om hun melkveehouderij te verbeteren, maar hoe? Uitbreiden is vaak geen optie, om nog maar te zwijgen over de regelgeving die daarbij komt kijken.

Wat vaak wel mogelijkheden biedt, is stalrenovatie. Veel melkveestallen in Nederland zijn naar de huidige maatstaven te krap, donker en warm. Dat ligt niet alleen aan nieuwe inzichten over koewelzijn, maar ook aan het feit dat de koe anno nu groter is dan haar voorouders.

Met DSD Stalinrichting heeft u alle mogelijkheden om uw stal naar de huidige standaarden voor koecomfort te brengen. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van uw dieren, maar heeft ook een groot positief effect op productie. Bovendien biedt de moderne techniek u veel arbeidsbesparing. Met DSD kiest u bovendien voor kwaliteit die meer dan 20 jaar moeiteloos staat.

stalrenovatie, Ster ligboxafscheiding, golfschoftboom ,waterbed voor koeien

DSD Stalrenovatie op 7 vlakken

1. Ligplaats

De koe heeft rusten tot de kunst verheven, voor haar komt het absoluut op 1! Bij stalrenovatie is de ligbox een cruciaal punt. De koe ligt het liefst in een diepstrooiselstal met zand omdat het zich naar haar lichaam vormt. Een waterbed komt heel dicht bij dit comfort, maar vraagt veel minder arbeid van de melkveehouder omdat vloeistoffen aflopen en er geen kuilen vormen.

De ligboxafscheiding is minstens zo belangrijk. Onmisbaar om te zorgen dat iedere koe haar eigen plekje heeft. Onze STER® ligboxafscheidingen zijn zo ontwikkeld dat ze koeien van elk formaat perfect geleiden en niet hinderen, zodat ze makkelijk kan gaan liggen en dit ook graag doet. Daarnaast wordt er maximaal gebruikgemaakt van de ruimte die de stal biedt. Het toevoegen van een golfschoftboom is hierbij een slimme toevoeging voor grote koeien. De combinatie van schoftboom en Ster® ligboxafscheiding zorgt voor de juiste sturing, waardoor de koe recht in de box zal gaan liggen.

5. Verse lucht

Koeien voelen zich op hun best bij -4 t/m 18 °C. Wanneer de temperatuur boven de 20 graden komt, krijg ze hittestress met negatieve gevolgen zoals pensverzuring, mastitis, klauwproblemen, melkproductiedaling en schade aan het ongeboren kalf.

Het verbeteren van de luchtcirculatie in de stal zorgt voor vele voordelen. Natuurlijke luchtcirculatie door middel van zijwandventilatie, verlaagt de temperatuur in de stal en verhoogt de luchtkwaliteit. Door het toevoegen van ventilatoren wordt de luchtcirculatie versterkt. Uw koeien worden dan door een continue luchtstroom verkoeld, waardoor hittestress tot een minimum wordt beperkt. Dit alles kan voorzien worden van volautomatische bediening.

6. Verlichting

Heeft u nog TL bakken hangen die u handmatig aan en uit zet? Door deze te vervangen door LED verlichting met automatische bediening, bespaart u tijd én heel veel stroom. Bovendien kunt u moeiteloos aansluiten op het optimale dag-nachtritme van elke groep vee. Een droge koe heeft baat bij een ander schema dan een kalf of melkkoe.

null

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.