Fris drinkwater staat aan de basis

Koeien moeten over voldoende schoon en fris drinkwater kunnen beschikken. Voldoende drinkwater is ook een basisvoorwaarde voor de opname van droge stof aan voer en de melkproductie is ook weer gerelateerd aan drinkwater.

Een koe neemt wel 60 tot 200 liter per dag op. Als norm wordt vaak 7 cm drinkbak opening per koe genomen en voldoende ruimte rondom de drinkbakken is belangrijk.

Hygi drinkbakken

Hygi drinkbakken kunnen meerdere koeien gelijk laten drinken. De duurzame RVS waterbakken zijn makkelijk te reinigen. Het diervriendelijke ontwerp laat de koe op natuurlijke wijze drinken. Verkrijgbaar in vele lengtes.

Sneldrinkers

Sneldrinkers kunnen één koe laten drinken en vullen zich tijdens het drinken snel bij. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Breektank met pomp

Met de breektank en pomp kan voorkoelwater hergebruikt worden en op druk gehouden worden op een energiezuinige manier.

Verwarmingsunit

Met de Suevia verwarmingsunit kunnen gesloten waterleidingen verwarmd worden om alle drinkplekken vanaf 1 punt te verwarmen en vorstvrij te houden.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Tevreden klanten vertellen

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan."

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren