Meer ligruimte voor uw koeien

Het juiste formaat ligbox is van groot belang voor de koe. Enkel met een box die ruim en comfortabel is, zal ze graag, gemakkelijk en lang liggen. Van nature ligt een koe het liefst zo veel mogelijk, bovendien komt dit het herkauwen en daarmee de melkproductie ten goede.

Door de jaren heen is de gemiddelde melkkoe steeds groter geworden, hiermee kan zij minder comfortabel liggen in stallen die zijn ingericht op iets kleinere koeien. De geleideschoftboom is een eenvoudige oplossing om uw ligboxen ruimer te maken en de koeien recht in de box te laten liggen.

Renovatie zonder grote investering

De geleideschoftboom is perfect om oudere stallen aan te passen aan de moderne melkkoe zonder grote investering. De geleideschoftboom kan geplaatst worden ter vervanging van de oude schoftboom of zelfs van een deel van uw ligboxen.

De geleideschoftboom komt het comfort van grote koeien ten goede, omdat het de lengte van de ligbox vergroot. De golvende boom voorkomt dat de koe de box uit loopt aan de voorkant, maar biedt wel de ruimte om comfortabel te gaan liggen en staan.

Bovendien zorgt de spitse vorm van de geleideschoftboom dat de koe zo recht mogelijk in de box gaat liggen, waardoor de ruimte optimaal benut wordt.

Geleideschoftboom voor nieuwe stallen

De geleideschoftboom is ook perfect toe te passen in nieuwe stallen en stallen waar nieuwe ligboxen worden geplaatst. Ook hier biedt de geleideschoftboom efficiënt gebruik van de ruimte en perfecte rechte geleiding van de koe.

Opties voor de geleideschoftboom

De geleideschoftboom is standaard leverbaar voor boxbreedtes van 110 cm tot 120cm. De geleideschoftbomen worden voor uw stal op maat gemaakt in onze eigen werkplaats, waarna ze NEN-conform worden verzinkt voor een duurzaam resultaat.

Bent u benieuwd wat voor kleine renoveringen wij in uw stal kunnen uitvoeren? We komen graag bij u langs om uw stal te bekijken en een aanpak op maat te maken.

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren