Kreupelheid voorkomen

Gezonde klauwen zijn van groot belang voor de koe. Ondanks dat we willen dat een melkkoe veel ligt, moet ze ook comfortabel kunnen staan. Kreupelheid heeft een negatief effect op voeropname, melkgift, vruchtbaarheid, levensverwachting en algemeen welzijn.

In de klauwbehandelbox kan de koe eenvoudig worden behandeld. Ze blijft rustig staan in het voorhek, wordt een beetje omhoog gelift in de buiksingel, waarna de benen één voor één omhooggehouden kunnen worden. Hierdoor kunnen de klauwen veilig, snel en gemakkelijk geïnspecteerd, bekapt en behandeld worden.

DSD klauwbehandelboxen kenmerken zich door de volgende eigenschappen:

  • Solide en stabiele constructie
  • Koker 50x50x3 mm
  • Thermisch verzinkt
  • Tranenplaat vloer
  • Zelfremmende lieren met opklapbare handgreep
  • Voorhek helemaal te openen
  • 8 cm brede buiksingel
  • Verstelbare rol voor achterpootketting
  • Ooghaak met hakband
  • Sluiting voorhek achter de box te bedienen door middel van staalkabels

Meer doen voor gezonde klauwen

U kunt meer doen voor gezonde voeten dan regelmatig bekappen. Een comfortabele en schone stal zal zorgen dat de koe voldoende ligt en dat ze geen infecties oploopt.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden klanten vertellen

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan."

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren