Meer opbrengst door koecomfort

Elf jaar geleden bouwde Erwin Matthezing uit Assen een nieuwe stal met de complete stalinrichting van DSD. ‘Toen vroeg ik nog verschillende bedrijven om een offerte’, vertelt de melkveehouder met 190 koeien. ‘Inmiddels niet meer. Na elf jaar zit alle inrichting er nog strak en vast in en is de boxbedekking nog puntgaaf.

De prijs-kwaliteit verhouding bij DSD is goed. Toen we twee jaar geleden wilden investeren in ventilatoren wist ik meteen waar ik ze wilde kopen.’

Geen jongvee, hoge productie

Jongvee heeft Erwin al negen jaar niet meer. ‘Alle koeien die ik melk zijn aangekocht’, vertelt de melkveehouder die sinds 2018 met robots melkt en een gemiddelde productie realiseert rond 11.000 liter melk per koe. ‘De stijging in productie die we de laatste jaren hebben gehaald is ook te danken aan het koecomfort in de stal.’ Ruime Ster-boxen, dikke Innova-matten, een koeborstel, ventilatie.

‘Nee ik kan me eigenlijk niet bedenken wat we meer zouden kunnen doen om het de koe naar de zin te maken.’ Ook de huisvesting van de droge koeien heeft hij verbeterd, en de separatieruimte in inmiddels voorzien van nieuwe stalinrichting, ook weer met behulp van DSD stalinrichting.

‘DSD heeft een eigen montageteam, ze komen afspraken na en hanteren een strakke planning. Bovenal hebben ze goed, duurzaam materiaal. Daar hou ik van.’

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren

Interesse?Vraag hier snel meer info aan