Welzijn van melkkoeien verbeteren met DSD

Als boer bent u dagelijks druk bezig met het welzijn van uw melkkoeien: een uitgebalanceerd dieet, schone stal, goede zorg en nog veel meer. Bij DSD Stalinrichting geloven wij dat het geluk van uw vee hand in hand gaat met het succes van uw bedrijf. Al meer dan 45 jaar zetten wij ons in voor groter welzijn van melkvee. Onze producten zijn het resultaat van gedegen onderzoek en een diepe betrokkenheid met dierwelzijn.

Bij DSD stalinrichting zetten we ons met al onze activiteiten in voor dezelfde drie pijlers, het verbeteren van het welzijn van melkkoeien, het verhogen van efficiëntie en verminderen van werklast. Wij denken graag met u mee hoe we met slimme verbeteringen voor uw stal, kunnen bijdragen aan deze factoren.

Zo draagt DSD bij aan het welzijn van melkkoeien

Het welzijn van de koe wordt bepaald door een complexe samenhang van factoren, zoals hygiëne, voedselkwaliteit, management en de leefomgeving van de koe. Wij bieden u de producten waarmee u deze factoren kunt verbeteren voor de hoogste kwaliteit van leven voor uw melkvee.

Gezonde uiers

Antwoord

Zonder koeien met gezonde uiers, bent u nergens als melkveehouder! Een goede stalhygiëne draagt bij aan het voorkomen van infecties zoals mastitis en klachten zoals het uitliggen van melk. Deze klachten zijn slecht voor de kwaliteit van de melkgift, maar zorgen ook voor stress, ongemak en pijn.

Door het aanbieden van de juiste ligboxbedekking voor uw koeien, maakt u het uzelf makkelijker om de ligbox schoon te houden. Onze rubberen ligboxbedekking ze comfortabel voor de koe om op te liggen en makkelijker schoon te houden.

Sterke klauwen

Antwoord

Een koe heeft dan wel hoeven, maar in tegenstelling tot andere hoefdieren, is het helemaal niet goed dat ze daar veel op staat. Een koe ligt het liefst zo’n 14 tot 17 uur per dag, om te herkauwen, dommelen en slapen. Te veel staan lijdt tot stress en problemen met de bloedsomloop die zorgen voor zwellingen en klauwproblemen.

Daarom is het belangrijk om de koe een comfortabel ligbed te bieden waar ze graag op ligt. Zand is hét favoriete ligbed voor koeien, wij zorgen voor hoogwaardige inrichting van diepstrooiselstallen. Een hoogwaardig waterbed is de moderne tegenhanger, waar de koe net zo graag op ligt, maar die makkelijker schoon te houden is.

Minder letsel

Antwoord

Er zijn verschillende manieren waarop een koe zich zou kunnen bezeren in de stal. Ze kan zich verwonden aan uitstekende delen van hekwerk, uitglijden op de betonnen mestgang of ruzie maken om de beste plek in de stal. Daarnaast kan ze zichzelf ook nog bezeren als ze niet de juiste plek heeft om te liggen. Krappe ligboxen met betonnen ondergrond zijn het recept voor kale of gezwollen hakken en knieën.

DSD heeft stalinrichting die al deze problemen zoveel mogelijk te verminderen. De meest uitgekiende ligboxafscheidingen zorgen dat de koe onbelemmerd kan gaan liggen, voor gezonde gewrichten. Loopgangrubber voorkomt uitglijden en bevordert natuurlijk gedrag. Onze voerhekken en hekwerken zijn zo ontwikkeld dat ze veilig voor koe en boer zijn en worden volgens hoge eisen in onze eigen werkplaats gemaakt.

Minder stress

Antwoord

Ondanks dat een koe er altijd zo gemoedelijk uit ziet met haar grote bruine ogen, is ze erg gevoelig voor stress. Omdat ze een kwetsbaar prooidier is, zal ze dit echter niet laten merken.

Er zijn veel factoren die zorgen voor stress en die daarmee de weerstand kunnen verlagen. Zo is een koe erg gevoelig voor hitte en vocht. Met de juiste natuurlijke ventilatie, aangevuld met ventilatoren, kan een comfortabel klimaat jaarrond gegarandeerd worden. Ook is ze gebaat bij een goed dag-nacht ritme met een lange dag die de zorgeloze zomer simuleert. Met slimme verlichting kan bovendien een schemer worden toegevoegd voor nog minder stress.

Bovendien is een koe gebaat bij routine, met slimme inrichting van de stal kan een looprichting gemaakt waar de koe blij van wordt. Zo loopt een koe na het melken, graag direct naar de waterbak en dan pas naar het voerhek.

Gezonde kalfjes

Antwoord

Een gezonde koe, geeft gezond nageslacht. Een gezonde koe, geeft kalfjes met een hoger geboortegewicht en produceert meer en hogere kwaliteit biest. Ook kan de koe stresshormonen die ze tijdens de dracht aanmaakt, overdragen aan haar kalf. Bijvoorbeeld als gevolg van hittestress.

Ook de wijze waarop het kalf gehouden en grootgebracht wordt, heeft invloed op haar latere leven als melkkoe. Zo zorgt een goed dag-nacht ritme met een lange nacht voor veel rust en een betere ontwikkeling. Ook voor de kalf is een schone, comfortabele leefomgeving van groot belang voor het welzijn. De juiste inrichting maakt het makkelijker om dit te realiseren.

null

Tevreden Koeien, Tevreden Boeren

Het is een eenvoudige waarheid die wij bij DSD Stalinrichting omarmen: een tevreden koe is een productieve koe. Onze ervaring leert dat een comfortabele en gezonde leefomgeving direct bijdraagt aan een hogere melkproductie. Dit is niet alleen goed voor uw koeien, maar ook voor uw bedrijfsresultaten.

Maatwerk voor Uw Bedrijf

Wij begrijpen dat ieder melkveebedrijf uniek is. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke wensen en behoeften. Ons verkoopteam staat klaar om persoonlijk met u de mogelijkheden te bespreken. Of het nu gaat om een renovatie, nieuwbouw of optimalisatie, samen vinden we de weg naar verbetering.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoog welzijn is goed voor koe en boer

Uw werk is melk produceren met gezonde koeien. Uw koe wil een comfortabel leven, u wilt een goed inkomen met minder inspanning en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren