De beste ligbox voor iedere koe met AUC en STER

Stalinrichting van DSD is ontwikkeld voor optimaal koecomfort, arbeidsbesparing en hoge duurzaamheid. Onze Aquastar Ultimate Combi waterbedden (AUC) in combinatie met STER® ligboxafscheiding, vormt de ideale ligbox voor iedere koe! Wij vertellen u waarom.

Waarom u wilt investeren in de beste ligbox in uw stal

Een koe brengt de tijd die ze niet aan het vreten is, het liefst liggend door. 14 tot wel 17 uur per dag! In die tijd herkauwt ze, slaapt ze een beetje en dommelt ze veel. Dit is goed voor de melkproductie en het algemene welzijn van de koe. Maar dat kan alleen als ze comfortabel kan liggen. De beste ligbox levert u dus veel op.

Het Aquastar Ultimate Combi waterbed

Het Aquastar Ultimate Combi (AUC) waterbed is de beste ondergrond voor de ligbox: een latex matras met een watergevuld rubberen bed wat zich perfect vormt naar de koe, met optioneel ook een watergevulde knierol. Wat ons betreft de beste ligbox. En zeker geen overdadige luxe, maar belangrijk gereedschap voor het werk van uw koeien!

De voordelen van het AUC waterbed:

 • Zacht oppervlak tegen kale hakken en knieën
 • Veilig voor de koe: voldoende grip tegen uitglijden
 • Optimale drukverdeling en doorbloeding door het waterbed
 • Snel schoon te maken: tijdwinst + minder mastitis en melk uitliggen
 • Comfortabel gaan liggen en staan door de watergevulde knierol

Waarom een waterbed voor koeien en geen diepstrooisel?

Een diepstrooiselbox met zand is bodembedekking waar de koe erg graag op ligt: het is zacht en vormt zich naar haar lichaam. Echter brengt een zandbodem ook meer werk met zich mee. Het moet regelmatig worden schoongemaakt en aangevuld.

Het AUC waterbed biedt comfort voor koe en boer. Het geheel is zo’n 7cm dik, met een uniek profiel waardoor vloeistoffen makkelijk aflopen en is heel snel schoon te maken. Hierdoor worden infecties voorkomen en wordt veel tijd bespaard. Het rubber is ultrasterk: het rekt niet uit, vormt geen kuilen en veert altijd terug. U krijgt daarom 15 jaar garantie.

stalrenovatie ster ligbox, golfschoftboom, koematras

STER® ligboxafscheiding

Ligboxafscheiding die past bij uw koeien, is van groot belang voor zowel het comfort van uw koeien als efficiënt gebruik van de ruimte in uw stal. Ster® ligboxafscheidingen zijn geschikt voor elke ligboxbedekking en aan te passen aan elk type koe en elke stal, oud of nieuw.
Ster® ligboxafscheidingen onderscheiden zich door optimale geleiding zonder belemmering. Dit zorgt er voor dat de koe graag zal gaan liggen.

De unieke vorm van de Ster® ligboxen:

 • Geeft volledig vrije kopruimte voor comfortabel liggen
 • Biedt perfecte geleiding voor vierkant staan en liggen
 • Heeft ruimte voor de heupgewrichten tegen schuren en vastliggen
 • Heeft geen belemmering naar voren voor makkelijk gaan liggen en staan
 • Veert licht mee en ook weer terug
 • Houdt ook rekening met moderne grote koeien
 • Is eenvoudig op maat te maken voor uw vee

Ster® ligboxafscheidingen worden vervaardigd uit hoogwaardig, veerkrachtig staal en volgens NEN normering verzinkt. Ster® ligboxen staan al meer dan 20 jaar zonder problemen!

Uw vee, AUC en STER®: de combinatie voor de beste ligbox

Bent u op zoek bent naar ligboxen waar zowel u, als uw koeien blij van worden? Dan is de combinatie van AUC en STER® wat u zoekt!

De combinatie van het AUC waterbed met STER® ligboxafscheiding vormt de beste ligbox voor uw vee. Dat komt omdat we onze ligboxen optimaal kunnen afstemmen op de afmetingen van uw veestapel. Door onze eigen productie is maatwerk makkelijk te realiseren. Daardoor is DSD stalinrichting, geschikt voor iedere stal en ieder renovatieproject.

Wanneer u de extra melkopbrengst en de teruggedrongen gezondheidsproblemen afzet tegen de aanschafprijs en afschrijving, ziet u bovendien dat de investering snel terugverdiend is!

In stallen die wij renoveren, zien we dit direct terug in het gedrag van de koeien. Nadat ze de nieuwe stal mogen verkennen, zijn alle ligboxen al vrij snel druk bezet. Onze klanten verklaren dat hun koeien aan het vreten, of aan het liggen zijn. Dit veranderde gedrag, vertaalt zich al vrij snel naar een verhoogde opbrengst. Daarna verdwijnen de kale hakken, wordt mastitis een zeldzaamheid en gaat de klauwgezondheid omhoog.

Wilt u het van iemand anders horen? Lees dan referenties van andere boeren:

De koe bij de horens vatten?

Of uw vee nu horens heeft ook niet, u kunt nu in actie komen voor betere prestaties van uw koeien. Uw core business is melk produceren met gezonde koeien. U wilt natuurlijk een goed inkomen met weinig arbeid. Uw koe wil een comfortabel leven en de maatschappij wil diervriendelijke veehouderij. DSD draagt hieraan bij met diervriendelijke, arbeidsbesparende, duurzame en rendement verhogende stalinrichting voor melkkoeien, jongvee en kalveren.

Onze specialisten komen graag vrijblijvend bij u op stal kijken hoe we de beste woon-werk omgeving voor uw koeien kunnen realiseren.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Hoog koecomfort en -welzijn zult u al snel terugzien in de melkproductie. Onze specialisten komen graag bij u in de stal meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden boeren vertellen

"DSD kon de gehele renovatie in eigen beheer uitvoeren, daarom heb ik voor hen gekozen. Bovendien zijn de verbeteringen, zoals het toevoegen van de voerstoep, zeer goed bevallen."  > Verder lezen

Willem Beltman uit Bellingwolde

"We hebben besloten om over te stappen naar betere ventilatoren vanwege de steeds warmer wordende zomers. Met deze nieuwe ventilatoren blazen we frisse lucht van buiten dwars door de stal, wat voor mens en dier plezieriger is."  > Verder lezen

Hans Peter Vogel uit Tijnje

"We merkten dat op warme, windstille dagen, onze dakisolatie en zijwandventilatie niet genoeg was om de koeien comfortabel te houden. Je merkt dat de HVLS ventilatoren net dat extra stukje verkoeling kunnen geven."  > Verder lezen

Marije Reijenga uit Harich

"We hadden koeien die te veel stonden en zagen veel dikke hakken. Direct na installatie van de AUC Waterbedden waren de boxen volop bezet en zie ik veel minder dikke hakken. De waterbedden zin de investering meer dan waard."  > Verder lezen

Bart de Kruijf uit Werkhoven

"Bij de bouw van mijn nieuwe stal koos ik voor een complete DSD inrichting. 11 jaar later is alles nog puntgaaf. Toen ik twee jaar geleden wilde investeren in ventilatoren, wist ik meteen waar ik ze wilde kopen."  > Verder lezen

Erwin Matthezing uit Assen

"Toen ik investeerde in twee melkrobots, moest ik ook de stal verbouwen. Ik koos voor Ster ligboxen en AUC waterbedden vanwege de 15 jaar garantie, dat geeft vertrouwen. Het is duidelijk dat de koeien gemakkelijk gaan liggen en opstaan." > Verder lezen

André Baars uit St. Jacobiparochie

"Achteraf gezien had ik veel eerder moeten kiezen voor het Innova koebed. De jarenlange ervaring van DSD stalinrichting met deze boxbedekking gaf voor mij de doorslag. Ze liggen nu veel sneller, makkelijker en meer, wat aangeeft dat ze het naar hun zin hebben. "  > Verder lezen

Gert Jan Neef

"We hebben vorige maand nieuwe boxen en nieuwe koematrassen in onze stallen laten leggen door DSD stalinrichting. In 3 dagen was het klaar. We zijn zeer tevreden en het is super netjes geworden."

Danielle van Wilgen uit Vuren